Outplacementforløb

Outplacementforløb

- hvad er et outplacement forløb?

Et outplacementforløb er noget din virksomhed kan sætte i værk, når du vil gøre en forskel for en opsagt medarbejder. Vi hjælper med at tage hånd om og støtte medarbejderen i tiden under og eventuelt efter opsigelsen.   

Et forløb med outplacement er noget vi tilrettelægger på individuel basis. Medarbejderen og virksomheden vælger den løsningsmodel og struktur, der egner sig bedst til den pågældendes faglige og personlige situation. Det er altså den opsagtes aktuelle forhold, der tages udgangspunkt i.

Vi hjælper med outplacementforløb på Sjælland og Fyn, i Jylland og på Grønland fra vores 3 kontorer i Køge, Sorø og Nuuk.

Outplacement forløb er personlige med én rådgiver

Det er vigtigt for os, at det er den samme konsulent, der følger medarbejderen hele vejen i et forløb med outplacement. God kemi, tillid og fortrolighed er den eneste vej frem for et frugtbart forløb, og det sætter vi en ære i at sikre. Det giver den opsagte medarbejder en større lyst til at engagere sig, når vedkommende føler sig tryg og i gode hænder i ethvert outplacementforløb

Outplacementforløb - typiske grundelementer

  • Kompetenceafklaring 
  • Personprofil- og kompetencetest 
  • Karriererådgivning og afdækning af karrieremål 
  • Jobsøgningsstrategi 
  • Vejledning til ansøgning, CV og LinkedIn-profil 
  • Information om konkrete værktøjer til jobsøgning – bl.a. skabeloner, informative artikler, guidelines og andre relevante elementer 
  • Personlig coaching og sparring 
  • Rådgivning til jobsamtaleteknik

Eksempler på et forløb med outplacement:

Dialog

Vi tager en indledende dialog med medarbejderen om hans eller hendes faglige og personlige kompetencer. Herudfra hjælper vi med at se på potentielle nye jobmuligheder og med at finde konkrete stillinger, der matcher medarbejderens jobønsker. Helt konkret sætter medarbejderen mål og delmål i samråd med konsulenten.

Kompetenceafklaring

Ved at lave en personlighedsanalyse og tage en kompetenceafdækkende test, kan vi hjælpe vedkommende med at blive klogere på sig selv og forstå mere om egne kompetencer og styrker. Her kan vi efterfølgende målrette jobsøgningen endnu mere. Vi oplever ofte, at analyse og test hjælper personen til at tænke mere ud af boksen i forhold til andre jobmuligheder.

CV- og ansøgningssparring

En gennemgang af CV’et og ansøgningsmetoden er også vigtigt at få sparring til i et outplacementforløb. Har medarbejderen været ansat i en årrække, er det sandsynligvis lang tid siden, han eller hun sidst har søgt jobs. Vi hjælper med at opdatere skrivestil og udtryk, så det bliver up-to-date med de mere moderne standarder.

Coaching

Coaching i et kortere eller længere forløb er en god hjælp, så vedkommende bliver bedre mentalt forberedt på alt fra jobsøgning til jobsamtaler.

Et nyt job er målet - et outplacementforløb er midlet

Målet for et outplacementforløb er at medarbejderen får en hjælpende hånd til at komme godt videre. Rådgivningen og værktøjerne skulle gerne resultere i, at personen bliver indkaldt til jobsamtale, og at han eller hun også får det. Ud over de mange værktøjer til selve jobsøgningen, så er især coaching med samtaleteknik vigtigt at gennemgå for mange nyligt opsagte medarbejdere. Her er vi også eksperter med både sparring og teknikrådgivning. 

Et forløb med outplacement kan altså indeholde alt fra karriererådgivning til personlig udvikling og sparring om jobsøgning. Det der betyder mest, er at den opsagte medarbejder får hjælp til at se på situationen i et nyt perspektiv, så fremtidens jobsituation ser lys ud. 

Kontakt os hvis du vil vide mere om et outplacementforløb. Vores konsulenter er altid klar til at svare på dine spørgsmål, så du kan få klarhed over, hvordan vi kan hjælpe din medarbejder med at komme videre efter en afskedigelse. 

Outplacement hænger sammen med din virksomheds CSR-politik

Referencer