Outplacementforløb

Hvad er et outplacementforløb?

Et forløb med outplacement er noget, din virksomhed kan sætte i værk, når du vil gøre en forskel for en opsagt medarbejder. Her vil en outplacementkonsulent hjælpe med at tage hånd om og støtte medarbejderen. Både i tiden under og ofte efter vedkommende er blevet opsagt.   

Et outplacementforløb er noget, vi tilrettelægger på individuel basis. Medarbejderen og virksomheden vælger den løsningsmodel og struktur, der egner sig bedst til den pågældendes faglige og personlige situation. Det er altså altid den opsagtes aktuelle forhold, vi tager udgangspunkt i.

Outplacementforløb er personlige

I et outplacementforløb er det vigtigt for medarbejderen, at det er den samme konsulent, der følger ham eller hende hele vejen.

God kemi, tillid og fortrolighed er den eneste vej frem for et frugtbart forløb. Og det sætter vi en ære i at sikre. Det giver samtidig den opsagte medarbejder en større lyst til at engagere sig, når vedkommende føler sig tryg og i gode hænder

Vi hjælper med outplacementforløb på Sjælland og Fyn, i Jylland og Grønland fra vores 2 kontorer i Køge og Nuuk.

Typiske elementer i et forløb

Kompetenceafklaring

Personprofil- og kompetencetest 

Karriererådgivning og afdækning af karrieremål 

Personlig coaching og sparring 

Jobsøgningsstrategi 

Outplacement forløb Roskilde Næstved Fyn Sjælland

Vejledning til ansøgning, CV og LinkedIn-profil 

genplacering af medarbejder efter fyringsrunde

Konkrete værktøjer til jobsøgning

- bl.a. skabeloner, informative artikler, guidelines og andre relevante elementer 

Rådgivning til jobsamtaleteknik

Eksempler på et forløb med outplacement:

Dialog

I et outplacement forløb tager vi en indledende dialog med medarbejderen om hans eller hendes faglige og personlige kompetencer. Herudfra hjælper vi med at se på potentielle nye jobmuligheder og med at finde konkrete stillinger, der matcher medarbejderens ønsker til job. Helt konkret sætter medarbejderen mål og delmål i samråd med konsulenten i et forløb med outplacement.

Kompetenceafklaring

Ved at lave en personlighedsanalyse og tage en kompetenceafdækkende test, kan vi hjælpe vedkommende med at blive klogere på sig selv og forstå mere om egne kompetencer og styrker. Her kan vi efterfølgende målrette jobsøgningen endnu mere. Vi oplever ofte, at analyse og test hjælper personen til at tænke mere ud af boksen i forhold til andre jobmuligheder.

CV- og ansøgningssparring

En gennemgang af CV’et og ansøgningsmetoden er også vigtigt at få sparring til i et outplacementforløb. Har medarbejderen været ansat i en årrække, er det sandsynligvis lang tid siden, han eller hun sidst har søgt jobs. Vi hjælper med at opdatere skrivestil og udtryk, så det bliver up-to-date med de mere moderne standarder.

Coaching er vigtigt i et outplacementforløb

Coaching i et kortere eller længere forløb er en rigtig god hjælp i et outplacementforløb, så vedkommende bliver bedre mentalt forberedt på alt fra jobsøgning til jobsamtaler.

Et nyt job er målet - et outplacementforløb er midlet

Målet for et outplacementforløb er, at medarbejderen får en hjælpende hånd til at komme godt videre. Rådgivningen og værktøjerne skulle gerne resultere i, at personen bliver indkaldt til jobsamtale, og at han eller hun også får det. Ud over de mange værktøjer til selve jobsøgningen, så er især coaching med samtaleteknik vigtigt at gennemgå for mange nyligt opsagte medarbejdere. Her er vi også eksperter med både sparring og teknikrådgivning. 

Et forløb med outplacement kan altså indeholde alt fra karriererådgivning til personlig udvikling og sparring om jobsøgning. Det der betyder mest, er, at den opsagte medarbejder får hjælp til at se på situationen i et nyt perspektiv. Det får fremtidens jobsituation til at se lys og positiv ud. 

Mere om outplacement her.

Fyret – hvad gør jeg nu?Læs artiklen online i djøfbladet her.

Outplacementforløb - outplacement konsulent sjælland

Kontakt os hvis du vil vide mere om et outplacementforløb. Vores konsulenter er altid klar til at svare på dine spørgsmål, så du kan få klarhed over, hvordan vi kan hjælpe din medarbejder med at komme videre efter en afskedigelse. 

Outplacement hænger sammen med din virksomheds CSR-politik