Kompetenceudvikling af ledere og medarbejdere

Kompetenceudvikling

– for ledere og medarbejdere

Kompetenceudvikling er midlet for at nå målet i en virksomhed. Både dine medarbejdere og din ledelse vil altid have et behov for at udvikle kompetencerne.  

Kompetenceudvikling handler i bund og grund om, at du udvikler dine kompetencer, så kvaliteten i opgaveløsningen sikres, og de fælles resultater nås – både nu og i fremtiden.  

Hos os kan du få hjælp og rådgivning. Vi tilpasser ethvert udviklingsforløb til lige netop din virksomheds behov. Samtidig sætter vi fokus på en kombination af både faglig og personlig udvikling.

Vi hjælper med HR og kompetenceudvikling på Sjælland og Fyn, i Jylland og på Grønland

fra vores 3 afdelinger i Køge, Sorø og Nuuk.

Hvornår er der behov for kompetenceudvikling?

Du vil se et decideret og akut behov for kompetenceudvikling, når virksomheden, personalegruppen eller enkelte medarbejdere har problemer med at nå målene.  

Derfor er det mest hensigtsmæssige for alle virksomheder at praktisere en løbende kompetenceudvikling. På den måde undgår du hovsaløsninger og dalende effektivitet, og din virksomhed forbliver konkurrencedygtig.   

Med en eksekverbar plan er du også med til at fastholde og rekruttere medarbejdere. I dag forventer de fleste en både faglig og personlig udvikling på arbejdspladsen. Derfor går flere og flere virksomheder højt op i at tilbyde gode udviklingsmuligheder.

Hvordan foregår kompetenceudvikling?

Vi hjælper din virksomhed og de individuelle medarbejdere med at få et overblik over optimale udviklingsforløb, og vi er med hele vejen med både rådgivning sparring.  

Din virksomhed er unik. Derfor laver vi indledende en grundig analyse af kompetencebehov (en kompetenceafklaring), hvor vi samtidig ser på de eksisterende, individuelle kompetencer. 

Vi ser blandt andet på følgende i et forløb med kompetenceudvikling:

Hvilke kompetencer er der til rådighed lige nu?

Hvilke kompetencer er der behov for lige nu og i fremtiden?

Hvilke kompetencer skal der fokuseres på for at udvikle virksomheden og nå målene?

Er det mest hensigtsmæssigt, at et udviklingsforløb foregår individuelt eller i form af kurser/workshops for en gruppe af medarbejdere eller ledere? 

Hvor lang en læringsperiode er der plads til?

Herfra vil vi i en tæt dialog med dig (og eventuelt dit team) udarbejde en udviklingsstrategi og handlingsplan. Til slut sættes du (eller I) grundigt ind i de mest effektive udviklingsværktøjer, der kan bruges i hverdagens opgaveløsninger. Du lærer, hvordan du udvikler dig selv i praksis – til glæde og gavn for virksomheden og kollegerne. 

En udviklingsstrategi skal udvikles i takt med udviklingen omkring dig og i din branche, ellers bliver du pludselig afsporet. Så på et tidspunkt skal du revidere strategi og handlingsplan igen. Når det er tid igen, er du selvfølgelig hjertelig velkommen til en fornyet omgang sparring og rådgivning gennem os.

Fordele ved kompetenceudvikling

Udvikling af dig selv, dine medarbejdere og ledelse er med til at:

øge effektiviteten

yde bedre kundeservice

øge trivsel og arbejdsglæde

skabe en sundere virksomhedskultur

forbedre den eksterne og interne kommunikation

fastholde og tiltrække medarbejdere

styrke din virksomheds image

Kompetenceudvikling behøver slet ikke være langhåret, men du bliver nødt til at investere en del af dig selv, hvis du vil have noget ud af det. Som det jo er med alt. 

Hvis du vil vide mere om dine muligheder med et udviklingsforløb, eller hvis du har spørgsmål så tag fat på os. 

Referencer